Ingrediënten
- sukadevlees 500 g
- water 1.50 l
- Runderbouillon Gelei opbrengst 45 g
- shiitake, gedroogde 20 g
- sojasaus 10 g
- sesamolie 5 g
- limoensap 5 g
- Knoflook Puree 2 g
- Kerrie Puree 5 g
- Gember Puree 12 g
- Chilipuree2 g
- lente-uitjes20 st
- lotuswortel 300 g
- kimchi (gefermenteerde kool) 300 gram
- Garnituur
- Basmati/Jasmijn Rijst 5kg100 gram
- groene chili peper 1 stuk
- prei 20 gram
Bereiding
- Soep
Breng het water aan de kook en voeg de bouillon gelei, sukadevlees en de shiitake toe. Kook het geheel gedurende ca 1,5 uur in een snelkookpan tot het vlees gaar is. Pluk het vlees grof en snijd de shiitake in plakjes. Snijd de lente ui in stukken, de lotus wortel in delen. Meng de sojasaus, sesamolie, limoensap, knoflook, kerrie, gember en de chili puree. En vermeng dit met de groenten en het vlees en voeg alles aan de bouillon toe. Breng het geheel opnieuw aan de kook en voeg de Kimchi toe.
- Garnituur
Kook de basmati rijst met wat zout en een takje selderij af. Snijd de groene chilipeper en de prei fijn en maak het zo mooi als je kan.
- Opmaak
Schep de rundvlees soep in de kommen. Serveer de soep met de groene chili, prei en de gekookte rijst.