INGREDIENTEN
150 gr lamsbout zonder been – 1 venkelknol – 1 dunne prei – 75 gr peultjes – 1/2 zakje verse Provençaalse kruidenmix – 1 eetl olijfolie – 1 groentenbouillontablet – 1 1/2 dl room culinair – zout – peper – 1 zakje geraspte parmezaanse kaas – 2 eetl Pernod
Voorbereiding
Lamsbout in stukjes van 2 cm snijden. Venkel wassen, schoonmaken en in stukjes van 1 cm snijden. Prei wassen en in stukjes van 2 cm snijden. Peultjes wassen, schoonmaken en diagonaal halveren. Provençaalse kruiden met dik garen tot bosje binden.
Bereidingswijze
In pan olie verhitten. Lamsvlees, venkel, peultjes en prei c.a. 5 min omscheppend bakken. 1 liter water met kruidenbosje aan groenten toevoegen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Soep aan de kook brengen en c.a. 10 min op laag vuur afgedekt laten koken. Kruidenbosje verwijderen. Room culinair door soep roeren en op smaak brengen met zout en peper. Voeg 2 eetlepels Pernod toe aan de soep. Parmezaanse kaas apart erbij serveren.